Het Tijd-Orakel voorspelt

Het Orakel van De Tijd schat de kansen in voor elke wedstrijd op Euro 2016. U kan het tegen het Orakel opnemen en nagaan of u met uw medelezers van De Tijd het Orakel kan verslaan.

Voor de knock-outfase van het toernooi voorspelt het Orakel het meest waarschijnlijke verloop.

Hoe het Orakel aan zijn voorspellingen komt, leest U in De anatomie van het Tijd-Orakel.

Wie wordt Europees kampioen?

In het schema hieronder worden de kansen gegeven voor de wedstrijden van de achtste finales tot en met de finale. Hoe groter de cirkels, hoe groter de kans is die het Orakel geeft aan een land om de wedstrijd te winnen (raak de vlagjes aan om deze kansen weer te geven).

Laatste update: 8 juli, 09:58

De kans dat Frankrijk zondag in Parijs de begeerde beker in de lucht mag steken, wordt door het Orakel op dit moment op 72,8 procent geschat.

Op de tijdslijn hieronder worden de kansen bijgehouden van ieder land. De dikte van de lijnen geeft de kans op titelwinst weer, de verticale positie weerspiegelt de plaats op de rangschikking van de landen met de meeste kansen op eindwinst.

Hoe verliep de groepsfase?

De eerste twee ploegen van elke groep, samen met de 4 beste derden, kwalificeerden zich voor de achtste finales. Het Tijd-Orakel schatte de kansen in om de groepsfase te overleven voor de 4 teams in elke groep. Het neemt hiervoor de sterkte van elk team in acht, net als de uitslagen van de vorige wedstrijden en de stand in de groep.

Groep A

Groep B

Groep C

Groep D

Groep E

Groep F