Silicon Belgium

De Belgische techstarters in kaart

De techindustrie in ons land is in volle bloei. Deze interactieve kaart geeft u een overzicht van de jonge techbedrijven en incubatoren die ons land rijk is. U kan zelf op zoek gaan, per gemeente of sector.

Clusters

Bedrijven

Klik een bedrijf op de kaart aan om hier de info te bekijken.

{{currentCompany.properties.Company}}

{{currentCompany.properties.Address}}
{{currentCompany.properties.Zip}} {{currentCompany.properties.gemeente}}

Sector: {{currentCompany.properties.Industry}} ({{currentCompany.properties.Type}})

Oprichtingsjaar: {{currentCompany.properties.FundingYear}}

Fase: {{currentCompany.properties.Icon}}

Personeel: {{currentCompany.properties.Employees}}

{{currentCompany.properties.Description}}

Silicon Belgium

Bloeit er nieuwe technologie op het puin van onze oude industrie?

Lees het dossier

Hoe gingen we te werk?

We maakten een interactieve overzichtskaart in samenwerking met Sirris, het technologische kenniscentrum dat de Europese start-upscene van dichtbij volgt. Daarnaast voegden we zelf de Belgische incubatoren toe. We werken de informatie op geregelde tijdstippen bij, om de kaart zo actueel mogelijk te houden. Vindt u toch een onnauwkeurigheid, laat het ons dan weten via multimedia@tijd.be. Lees Meer ≫

Adres

Het operationele hoofdkwartier. Als dat niet bekend is, tonen we de maatschappelijke hoofdzetel. We houden enkel rekening met bedrijven waarvan het (historisch) hoofdkwartier zich in Europa bevindt.

Sector

Er zijn 42 sectoren vastgelegd. Voorbeelden daarvan zijn landbouw (AgriTech), gezondheidszorg (HealthTech) of financiële diensten (FinTech). Wanneer een bedrijf zich niet beperkt tot een specifiek domein, gebruiken we de naam van de technologie, bijvoorbeeld Semiconductors of IoT (Internet of Things).

Type

De markt waar een bedrijf zich op richt: B2B voor Business-to-Business of B2C voor Business-to-Consumer.

Beschrijving

De beschrijving haalden we van de website van het bedrijf. Dat is dus de manier waarop het bedrijf zichzelf definieert.

Fase

Het stadium waarin een bedrijf zich bevindt. Start-ups zijn technologische bedrijven die een digitaal product of service maken en verkopen. Scale-ups hebben minstens 10 werknemers en/of een vestiging buiten België. Acquired zijn start-ups of scale-ups die door een ander bedrijf gekocht zijn. Deadpool zijn de start-ups en scale-ups die niet geslaagd of failliet zijn.

Jaar

Het jaar waarin het bedrijf gesticht is. Wanneer het gaat om een nieuw bedrijf dat een bestaande entiteit gebruikt, geven we het jaar aan waarin de nieuwe activiteit is begonnen.

Werknemers

Het aantal medewerkers (werknemers, oprichters, freelancers, …) gebaseerd op de handelsbalans, de website, LinkedIn of persberichten.