tipbox

Hebt u een vertrouwelijke tip voor De Tijd?

Hieronder vindt u verschillende manieren waarop u discreet informatie met ons kunt delen

Een goede tip bestaat uit meerdere zaken. Allereerst bewijzen of documentatie. Daarmee staat of valt alles. Speculatie of vermoedens zijn niet voldoende. Wees duidelijk over welk probleem u wilt aankaarten of welk nieuws u wilt aanreiken. Een tip moet ook nieuwswaardig zijn. Een tiplijn is geen kliklijn. Wat u aanhaalt, moet relevant zijn voor onze lezer. We hebben gekozen voor de betrouwbaarste en veiligste systemen.

Hoe contacteert u de redactie van De Tijd?

Email

U kunt ons versleutelde berichten en documenten via email bezorgen. Daarvoor installeert u Mailvelope, een browserextensie voor Chrome en Firefox die berichten versleutelt met de encryptiesoftware PGP of Pretty Good Privacy. De opensource-extensie versleutelt enkel de inhoud van het bericht, niet de metadata zoals de zender, de ontvanger, het onderwerp en het tijdstip van verzending.

Email: tipbox@tijd.be

Fingerprint: 332B ABB8 1C4D 28A0 EC2E 4CBD 5D3F 9654 324B B35B

Public Key: download

Meer info Instructies

Post

U kunt uw informatie ten slotte ook per post sturen. Slechts een handvol collega's heeft toegang tot onze postbus. Net als bij de andere kanalen garanderen we dat we met uw post met de grootst mogelijke zorg omspringen.

Tipbox De Tijd
Havenlaan 86C
1000 Brussel